BB-väskan

Vad ska man ha i sin BB-väska?
Innan jag skulle föda barn googlade jag runt på vad man skulle ha med sig, läste i forum vad andra haft med sig och funderade dagligen på detta. Men... jag tänkte äsch, det löser sig & skulle jag sakna något så får Coffe åka och köpa det när vi är på BB, inte svårare än så. Vi måste sluta pressa oss..
 
Så vad hade jag med mig då?
Jo, den listan var inte lång kan jag säga. Jag hade med mig tre par trosor i stor storlek som kunde gå upp över magen. Tandborste, mobilladdare då personal på ett möte sa att glöm inte det då ni garanterat kommer vilja ringa nära och kära, även ta kort. Toffs till håret & hårborste, man vill inte ha håret ivägen, vem sätter inte upp håret när man exempelvis tränar? och om man blir kvar på BB länge blir håret ett fågelbo.. Sedan hade jag med ett par kläder till mig (De jag åkte in in) & en uppsättning kläder till bebis. och lite godis och en bok då jag alltid läser. Även en morgonrock, då det är mysigt enligt mej.

Hade jag nytta av det jag hade med mig?
Trosorna?
ja, ett par av dem.. Jag bodde i sjukhus-trosorna helt enkelt.
Tandborste? ja, tandborste är det viktigaste för mig när jag åker bort.
Mobilladdare? absolut, mobilen förevigade många moment.
Toffs och borste till håret? Det var det bästa jag packade ner måste jag ärligt säga. 
Kläder till mig? Jag har hört och läst om andra som tagit med sig ungefär halva sin garderob, jag hade det jag åkte in i. Inne på BB bodde jag i sjukhuskläderna, det är ju som en klänning/lång skjorta, as skön, luftig, skitful. Men jag låg på BB, träffade inga i stortsätt så det var bekvämt tyckte jag.
Kläder till bebis? ja. men under hela tiden på BB låg hon endast i blöja och i filt med kroppskontakt. Så för min del räckte en uppsättning med kläder.
Godis? Nej, jag var inte sugen på någonting, så godiset fick följa med hem igen.
Boken? Nej, faktiskt inte. Jag tänkte att jag skulle läsa många gånger men nej, det blev inte så. Var med bebis, vilade, åt, så boken hann jag inte med.
Morgonrock? ja, den använde jag som filt till bebis, så en filt istället för morgonrock hade ju kanske vart bra. Men morgonrocken löste jobbet lika galant.
 
och givetvis en stol till bebis i bilen..
 
Där vi födde fick vi information innan om att man får en Goodie-bag, där i fick vi ett paket blöjor, sjukhustrosor, bindor, servetter till underliv att lägga i trosan och servetter till ömma bröstvårtor. Man fick även salvor, informationspapper mm. Så blöjor och bindor osv, behöver vi inte ha med. Men om alla har detta, kan jag inte svara på, så det är bra att ta reda på innan. Annars finns det ofta någon affär i närheten så någon anhörig kan åka och köpa det som fattas.
 
Så....
Ingen press, det löser sig. Man behöver inte ha med allt man äger, och du kommer garanterat ta med dig för mycket saker oavsett. Men alla är vi olika, jag nöjer mej med det enkla, det gör inte alla andra. Något många tar med är exempelvis eget schampoo, balsam och lotions med doft och grejer, för att känna sig lite mer hemma. Jag använde schampoot som fanns i duscharna på BB, funkade alldeles utmärkt.
 
 

superninja

Friendship is the Foundation of Love.

RSS 2.0