Tacksamhet

  • Vården i Sverige. 
    Som många av er vet så har vi ganska nyligen blivit en till i familjen, en liten flicka. Jag är så otroligt tacksam att jag bor i Sverige för vården är så fantastisk under tiden man är gravid och när man ska föda. 

    - Vad har jag betalat för alla besök och kontroller som gjorts under tiden magen växte? INGENTING. Man tar blodprover, man gör ultraljud, man mäter, väger och kontrollerar värden och så mycket mer, HELT GRATIS! 

    - Vad betalade jag för att föda barnet? INGENTING. Jag betalade 100kr per natt för att sova där, men tiden som barnmorskorna la ner vid födseln betalar man inget för, tiden som läkarna la ner för att sy ihop det som gått sönder betalar man inget för, medicinerna och alla hjälpmedel betalar man inte heller för när man åker hem.

    (självklart betalar man skatt varje månad och se på resulatet - så bra vi kan ha det i detta land.)

 
  • Att vi faktsikt har möjlighet att vara hemma cirka ett år med våra små.
    Det är inte alla länder som har denna möjlighet. I många andra länder får man spara i kanske flera år för att ha råd för att ens föda barnet. Ja, jag menar absolut inte att "föräldrarpengarna" man får är tjocka, om man säger så. Men vi är så "bortskämda" här och har så lätt att klaga. SER NI INTE HUR BRA VI HAR DET?
 
Vad är du tacksam över?

superninja

Friendship is the Foundation of Love.

RSS 2.0